BIJ DE TOP-DRIE

Een waardige tweede plaats

31 maart 2017 was de grote dag! De dag van de BoekGoud happening 2016, georganiseerd door de uitgeverij Boekscout in Soest. Een aantal auteurs en hun boek werden op die dag in het zonnetje gezet. Zo ook ik. Naar het oordeel van de uitgever behoorde mijn boek tot één van de drie beste in de categorie non-fictie. Niet de inhoud gaf daarbij de doorslag, maar de manier waarop die inhoud voor het voetlicht werd gebracht. Gekeken werd naar zaken als opzet, stijl, helderheid, geloofwaardigheid, taalgebruik, leesbaarheid, en dat soort criteria.

Een vakjury beoordeelde de genomineerde boeken en één ervan krijg de uitgeloofde vakjuryprijs 2016. Die ene was ik niet, maar de vreugde van de eer tot één van de Top-Drie te zijn verkozen, is er niet minder om. Wel kregen we alle drie een fraaie oorkonde met daarop aangetekend het juryrapport dat van je boek was gemaakt en verder natuurlijk de gegevens van jou en je boek. Prachtig! En als extra verrassing: je boek uitgevoerd met een hard kaft (hardcover). Een exemplaar voor de auteur en de toezegging dat het de volgende dag ook als hardcover te bestellen was, naast de gebrocheerde versie. Dat is toch de droom van elke auteur, je boek in een mooie harde jas die de tijd verduurt!

Al met al overrompelend. Ik wist niet wat ik hoorde. Wel had ik al van diverse mensen vernomen dat mijn boek goed valt. Bij de lezers. Maar ook de uitgever was vanaf het begin al heel positief, ze vonden het boek duidelijk, overzichtelijk, goed geschreven, betrouwbaar door de bronverwijzingen, kortom een prettig leesbaar, goed en degelijk verhaal. En dat was voor mij natuurlijk allemaal leuk om te horen.

Het Hooglied en ik… op één van de drie hoogste plaatsen dit jaar. Ongelooflijk! Uitgekozen tot één van de drie besten van het jaar 2016. Ik ben dik en dik tevreden!!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Beste Piet, gefeliciteerd met het schrijven van het bijbelboek Hooglied en met de erkenning die je hiervoor mocht ontvangen. Ik wens jou heel veel zegen met het schrijfwerk en de visie.
Met vriendelijke groeten
Marlaine
Vandendriessche Marlaine., op 21-04-17


HIJ KUSSE MIJ MET DE KUSSEN VAN ZIJN MOND

LIEFDE EN PASSIE

LEES GEWOON WAT ER STAAT

EEN BOODSCHAP VOOR NU

BIJ DE TOP-DRIE